Філософія - Кондратик, Ольга Василівна; Kondratyk, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Основними завданнями вивчення дисципліни ”Філософія” є: навчити студентів аналізувати філософські погляди та концепції, спонукати їх до самостійної роботи з джерелами, оволодіти філософським способом мислення. Студент повинен навчитись оперувати поняттями, обґрунтовувати нові думки, критикувати хибні судження, розкривати зв’язки між явищами, виявляти і аналізувати суперечності. Відповідно до вимог освітньо-професійної програми студенти повинні: знати: основний зміст усіх розділів філософії, напрямки історико-філософської думки, класичну і сучасну вітчизняну та світову філософію, методи і принципи філософського способу мислення, основні філософські твори та коментарі до них, засвоїти світоглядно-гуманістичний зміст філософії; вміти на основі ґрунтовного знання філософії зіставляти протилежні філософські погляди і концепції, виробити самостійний стиль мислення, засвоїти специфіку філософського осягнення дійсності, формувати власну позицію, застосовувати набуті знання при аналізі сучасних проблем та історичних тенденцій.
Keywords: філософія; буття; свідомість; екзистенція; пізнання; людина; комунікація; глобалізація