Похід Червоної армії в Західну Україну у вересні 1939 року - Пхиденко, Ігор; Pkhidenko, I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті показано перебіг подій радянсько-польської (вересневої) війни 1939 р. на території Західної Укра-їни. Розкрито бойові дії Червоної армії, хід військових операцій, аналізується рівень її боєздатності, організа-ційне забезпечення, досліджуються сили воюючих сторін та військові втрати і з польського, і з радянського боку. The article presents the course of events during Soviet-Polish (September) war in 1939 on the territory of Western Ukraine. It tells about Red Army battles, the course of military comperigns. The author analyzes the level of army’s capacity, equipment, leadership and the losts of the armies, bots Polish and Soviet.
Red Army Raid to the Western Ukraine in September of 1939
Keywords: Друга світова війна; Західна Україна; радянсько-німецький договір про ненапад; радянсько-польська (Вереснева) війна 1939 р.; Червона армія; вермахт; польська армія; Український фронт; стрілецький корпус; стрілецька дивізія; танкова бригада; World war II; Western Ukraine; Soviet-German treaty; Soviet-Polish (September) war of 1939; Red Army; Vermakht; the Polish army; Ukrainian front; shooting regiment; tank brigade