Український літературний експресіонізм кінця ХІХ – поч. ХХ ст.: проза А. Тесленка - Яструбецька, Г. І.; Yastrubets’ka, G. I. (Волинськиий національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Наша стаття – це спроба деталізувати й поглибити наявну ідею експресіоністичного потенціалу творчості А.Тесленка. Акцентовано на екзистенційній основі прози, на категоріях абсурду й відчаю як базових для естетичної концепції автора. The article is an attempt to refine and deepen the existing idea of expressionistic potential creativity A.Teslenka. Emphasis is made on the basis of existential prose, the categories of absurdity and despair as the base for the esthetic concept of the author.
Ukrainian literary expressionism hp ХІХ – early ХХ of century : prose of A.Teslenko
Яструбецька Г. І. Український літературний експресіонізм кінця ХІХ – поч. ХХ ст.: проза А. Тесленка / Г. І. Яструбецька // Науковий вісник Волинського національного університету імені Лесі Українки. Філологічні науки. Літературознавство. – Луцьк : Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки. – 2012. – № 13 (238). – С. 151-159.
Keywords: експресіонізм; екзистенціалізм; абсурд; відчай; криза; смерть; трансцендентальність; А. Тесленко; Expressionism; existentialism; absurdity; despair; crisis; death; transtsendentalnist; A.Teslenko