Роль держави у формуванні національної інноваційної системи України - Буняк, Надія Михайлівна; Buniak, Nadiia M. (ПВНЗ "Університет економіки і підприємництва", ПП "Інститут економіки, технологій і підприємництва", 2013)
У статті визначено роль держави у формуванні та функціонуванні національної інноваційної системи. Проаналізовано сучасний стан державної інноваційної політики у контексті формування національної інноваційної системи України. Окреслено основні проблеми, які перешкоджають активізації інноваційних процесів в економіці України. Обґрунтовано необхідність посилення ролі держави під час переходу на інноваційну модель розвитку економіки країни. Наведено рекомендації щодо удосконалення державної політики в сфері формування національної інноваційної системи України. In the article the role of the state in formation and functioning of national innovation system is determined. The modern state of innovative policy of the state is analyzed in the context of formation of national innovation system of Ukraine. The basic problems that prevent stimulation of innovation processes in the economy of Ukraine are determined. The necessity of the state’s role intensification in the transition to an innovative model of the economy is grounded. Recommendations of improvement of government policy in sphere of formation the national innovation system of Ukraine are offered.
Role of the state in formation of national innovation system of Ukraine
Keywords: інновація; інноваційна діяльність; національна інноваційна система; державне регулювання; innovation; innovation activity; national innovation system; government regulation