Філософські вектори становлення і розвитку екологічноїЇ культури сьогодення - Сулацкова, Ольга Федорівна; Сулацкова, Ольга Федоровна; Sulatskova, Olga (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
В статті здійснено аналіз становлення та розвитку екологічної культури, як процесу і результату формування екологічної свідомості особистості, що відображає нерозривну єдність між сукупністю знань, норм, уявлень про природу, емоційно-почуттєвого і ціннісного відношення до неї і відповідних умінь, навичок, потреб взаємодії і правил поведінки людини в оточуючому світі. В статье проведен анализ становления и развития экологической культуры, как процесса и результата становления экологического сознания личности, что отображает неразорванное единство между совокупностью знаний, норм, представлений о природе, эмоционально-чувственного и ценностного отношения к ней и соответственных умений, навыков, потребностей взаимодействия и правил поведения в окружающем мире. In article the analysis of formation and development of ecological culture, as process and result of formation of ecological consciousness of the person that displays not broken off unity between set of knowledge, norms, representations about the nature, the emotionally-sensual and valuable relation to it and respective abilities, skills, needs of interaction and behavior rules in world around is carried out.
Философские векторы становления и развития экологической культуры современности
Philosophical vectors of formation and development of ecological culture of the present
Keywords: екологічна свідомість; экологическое сознание; ecological consciousness; ноосферна свідомість; ноосферное сознание; noosphere consciousness; екологічна культура; экологическая культура; ecological culture