Інформаційно-комунікаційний складник зовнішньої політики Франції в арабських країнах - Малиновська, Наталія Вікторівна; Malynovska, Nataliia V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
З обранням нового президента Франсуа Олланда, Франція досі залишається у пошуках зовнішньополітичного вектору. У своїй передвиборчій програмі нинішній президент робив акцент на мусульманах, пообіцявши амністію для 400 тис. нелегальних іммігрантів-мусульман та надання їм права голосу на муніципальних виборах без французького громадянства. Насправді ж зовнішня політика Франції не змінюється, більше зазнає змін її інформаційний супровід. Важливе місце у французькій зовнішній політиці має висвітлення її діяльності, поширення французької мови, традицій, культури. Відповідно ключова роль у цьому належить Міністерству зовнішніх справ Франції, який є найголовнішим органом комунікації Франції з іншими країнами. Йому підпорядковані державні аудіовізуальні засоби масової інформації, головним чином, спрямовані на трансляцію у колишніх колоніях.