Показатели соревновательной деятельности хоккеистов на траве с учётом координационной сложности выполнения технико-тактических действий - Костюкевич, В.; Kostjukevich, V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Контроль та аналіз змагальної діяльності є невід’ємною частиною системи підготовки спортсменів. Лише визначивши основні закономірності змагальної діяльності в тому чи іншому виді спорту, можна цілеспрямовано керувати тренувальним процесом. Мета дослідження – визначити показники змагальної діяльності висококваліфікованих хокеїстів на траві з урахуванням координаційної складності виконання техніко-тактичних дій і на їх основі оптимізації підготовки гравців залежно від їхніх міжфункціональних обов’язків. У статті проаналізовано змагальну діяльність висококваліфікованих хокеїстів на траві. Представлено показники виконання техніко-тактичних дій гравцями в різних режимах координаційної складності. Показано особливості змагальної діяльності хокеїстів залежно від їх ігрових амплуа. Monitoring and analysis of competitive activity is an integral part of the system of athletes’ training. Only by defining the basic laws of competitive activity in a particular sport can be targeted to control the training process. The aim of the study is to determine the performance of highly competitive players on the grass, taking into account the complexity of coordinating the implementation of technical and tactical actions and, based on optimization of preparation of players according to their functional responsibilities. The article analyzes highly competitive activity, hockey on grass. Performance indicators presented technical and tactical actions players in various modes of coordination. The features of the competitive players in the game depends on their roles.
Indicators of Competitive Activity of Hockey-Players on the Grass Taking Into Account the Complexity of Coordinating Implementation of Technical and Tactical Actions
Keywords: хокей на траві; гравці різних амплуа; режими координаційної складності; техніко-тактичні дії; hockey; players of different roles; modes of coordination; technical and tactical actions