Актуальні проблеми сучасної економічної аналітики - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Вивчення навчальної дисципліни «Актуальні проблеми сучасної економічної аналітики» передбачає формування у студентів комплексу знань і умінь щодо особливостей прийняття рішень суб’єктами фінансової та підприємницької діяльності. Зокрема курс передбачає оволодіння теоретичними і науковими основами економічного аналізу щодо системи оцінювання діяльності суб’єкту господарської та фінансової діяльності, напрямків використання результатів аналізу, оволодіння сучасними методиками і спеціальними способами аналізу конкретних показників із застосуванням математичних і статистичних прийомів і методів, виявлення впливу тих чи інших чинників на виконання плану діяльності підприємства чи бюджету організації, раціонального використання матеріальних, трудових і фінансових ресурсів, виявлення резервів зростання ефективності господарської та/чи фінансової діяльності.
Keywords: методика економічного аналізу; показники аналізу виробничо-фінансової діяльності підприємства; бюджетно-фінансовий аналіз ЄС