Трагічні події в селах Перемишлянщини й Пустомитівщини в березні 1944 р. (сторінка з історії українсько-польського протистояння в роки Другої світової війни) - Яремчук, Андрій (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
За останні декілька років чималу увагу як науковців, так і політиків, громадських діячів і широкого загалу привертає питання українсько-польських відносин на Галичині, особливо в період Другої світової війни. Пам’ять про цей непростий етап в історії двох сусідніх народів і надалі має значний вплив на стосунки між Польщею та Україною. Роботу виконано в межах проекту «Жертви українсько-польського протистояння 1939–1947 рр.», який має на меті відповісти на складні питання відносин обох народів, оперуючи критичною методологією й аналізом і верифікацією доступних писемних джерел і матеріалів усної історії.
Keywords: Армія Крайова (АК),; гаївка «Тарасів» с. Лопушна,; греко-католицький священик,; дистрикт Галичина,; Перемишлянщина,; Пустомитівщина,; українсько-польські відносини,; українські жертви.