Барокова сюїта, її переосмислення через призму хореографічного мистецтва - Лі, Сіньюйді (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Проблематика вивчення барокової сюїти є надзвичайно багатогранною, адже цей жанр перебуває на перетині музичного та хореографічного мистецтва. об’єктом дослідження, оскільки поєднує у собі музичне й хореографічне мистецтво. Попри вагомі напрацювання М. Ісаака, Е. Пембертона та К.Томлінсона, а також сучасних дослідників Т. Далена, Р. Тараскіна, питання переосмислення барокової сюїти крізь призму хореографічного мистецтва залишається недостатньо опрацьованим у сучасному музикознавстві та ще менш усвідомленим у контексті інтеграції музично-театральних практик ХХ–ХХІ ст.
Keywords: барокова сюїта; неокласицизм; танцювальні форми; танцювальні форми