Лабораторний практикум з нейроінформатики - Кузнєцов, Ілля Павлович; Качинська, Тетяна Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Лабораторний практикум з нейроінформатики розроблений згідно з навчальною програмою курсу “Нейроінформатика” із спеціальності «Біологія» відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу. Кожен протокол лабораторного заняття має порядковий номер, тему та мету заняття, перелік матеріалів та обладнання, питання для самостійної підготовки, а також завдання, що виконуються в ході лабораторної роботи. Хід виконання робіт передбачає володіння навичками комп’ютерної грамоти та програмування. Оскільки, під час виконання лабораторних робіт необхідним є створення власного програмного продукту для використання його в біологічних системах чи робота у спеціалізованих програмах. Виконання кожної лабораторної роботи включає аналіз результатів та їх опис у вигляді графіків, таблиць чи рисунків. Протокол лабораторного заняття закінчується висновками.
Keywords: нейроінформатика; програмування; стимуляція; мікростани; нейрон; 591.48:004(076)