Психологія загальна - Крижановська, Зореслава Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Ефективна професійна реалізація сучасного педагога різної спеціалізації неможлива без цілісної системи знань про людину, яка формується у вищій школі. Програма навчальної дисципліни “Психологія загальна” орієнтована на оволодіння студентами педагогічних спеціальностей знаннями про особливості функціонування психіки людини, її законів та механізмів та складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів. Метою освітнього компоненту «Психологія загальна» є формування наукового розуміння природи психіки, про методи та результати дослідження психічних явищ, про індивідуально-типологічні властивості особистості; розвиток здатності до застосування психологічних знань в умовах професійної діяльності.
Keywords: психічні процеси; психологія емоцій