Галогенциклизация замещенных 3-алкенилтио-1,2,4-триазин-5(2Н)-онов - Сливка, Наталія Юріївна; Геваза, Юрій Іванович; Slyvka, Nataliia Yu.; Hevaza, Yurii I. (My University, 2002)
Циклізацією 6-метил-3-алкенілтіо-1,2,4-триазин-5(2Н)-онів під дією брому або йоду одержани 3-бром(йод)метил-6-метил-2,3-дигідротіазолідино[3,2-b][1,2,3]триазин-7-оні броміди (йодиди) і 3-бром(йод)-7-метил-2,3-дигідротіазино[3,2-b][1,2,3]триазин-8-оній броміди (йодиди) ангулярної будови. Регіоселективність реакції контролюється природою ненасиченого радикала біля атома сірки, а хемоселективність — основністю атомів азоту N2 и N4 триазинового цикла.
Keywords: циклізація; 3-алкенілтіо-1,2,4-триазин-5(2Н)-он; бром; йод; бромід; йодид; триазиновий цикл; регіоселективність; хемоселективність; ПМР