Моделі організації креативного менеджменту на підприємстві у контексті управління його стратегічними змінами та розвитком - Левицький, Віктор Володимирович (Видавничий дім "Гельветика", 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням дослідження моделей організації креативного менеджменту підприємства в контексті управління його стратегічними змінами та розвитком. У ній проаналізовано різні теоретичні підходи, щодо визначення поняття «креативний менеджмент», що комплексно включає в себе сукупність практик, стратегій та моделей, які формують та сприяють розвитку творчого мислення, інновацій. Визначено головні завдання організації креативного менеджменту на підприємстві через формування творчо-креативних груп у контексті управління його стратегічним розвитком та змінами, оскільки організація системи креативного менеджменту потребує постійного удосконалення. Крім того, представлено основні види творчо-креативних груп, що формуються на підприємстві, та їх взаємодія із моделями організації креативного менеджменту в залежності від обраних стратегічних управлінських пріоритетів його розвитку та ймовірних змін. На підставі отриманих результатів, запропоновано оптимальні і охарактеризовано основні види моделей, що можуть бути використані для ефективної організації креативного менеджменту діяльності підприємства в контексті управління його стратегічними змінами та розвитку.
Keywords: підприємство; менеджмент; креативний менеджмент; стратегічні зміни; розвиток; управління стратегічними змінами та розвитком; 005.6:658.011.9