Оцінка екологічної стійкості ландшафту в басейні р. Прип'ять на території національного природного парку "Прип'ять-Стохід" - Нетробчук, Ірина Марківна; Netrobchuk, Iryna M. (Таврійський національний університет імени В. І. Вернадського, 2011)
Виконана кількісна і якісна оцінка екологічної стійкості ландшафту в басейні р. Прип'ять. Виділено стабільні і нестабільні елементи ландшафту. Проаналізовано антропогенний вплив на басейн річки.

The quantitative and high-quality estimation of ecological firmness of landscape is carried out in a pool Pripyat. The stable and unstable elements of landscape are distinguished. Thе anthropogenic affecting is analysed river basin.
Estimation of ecological firmness of landscape in a pool Pripyat on the territory National Natural Park "Pripyat-Stohid"
Keywords: оцінка; екологічна стійкість ландшафту; басейн річки; стабільний, нестабільний елемент ландшафту; estimation; ecological firmness of landscape; drainage-basin of river; stabte, unstable element of landscape