Принципи кримінального процесуального права: загальнотеоретичний аспект - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymiuk, Olha M. (Національний університет "Львівська політехніка", 2016)
Принципи кримінально-процесуального права виступають фундаментальними ідеями та положеннями, що наділені такими рисами: виступають основою формування всієї системи кримінально-процесуального права; вони часто закріплюються в різних формах права як правові норми; здійснюють регулятивний і охоронюваний вплив на всі кримінально-процесуальні норми; поширюються на всі стадії кримінального процесу; безпосередньо пов’язані з державною політикою у сфері кримінального судочинства, з урахуванням положень міжнародних актів, актів європейського права.
Keywords: принципи кримінально-процесуального права; принципи права