Суспільно-географічний аналіз інвестиційної діяльності у Донецькій області - Дудкіна, Ганна; Dudkina, Ganna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розглянуто регіональні особливості інвестиційної діяльності в Донецькій області. Визначено основні напрями досліджень інвестиційної діяльності в Донецькому регіоні. Проаналізовано структуру інвестицій в основний капітал і прямих іноземних інвестицій за видами економічної діяльності та в територіальному аспек- ті. Наведено основні джерела фінансування інвестицій. Здійснено класифікацію адміністративно-терито- ріальних одиниць Донецької області за подібністю розвитку інвестиційної діяльності на основі застосування кластерного аналізу. Схарактеризовано виділені групи адміністративно-територіальних одиниць Донецької області за подібністю розвитку інвестиційної діяльності. Виявлено основні проблеми розвитку інвестиційної діяльності в регіоні та можливі способи їх розв’язання. Визначено вплив інвестиційної діяльності на розвиток Донецького регіону. In the article the regional features of investment activity are considered in the Donetsk region. The presented basic directions of researches of investment activity are in the region. The analysis the structure of investments in the fixed assets and direct foreign investments is presented in a territorial aspect and on the types of economic activity. Basic sourcing over of investments are brought. Classification of administrative-territorial units of the Donetsk region is carried out on similarity of development of investment activity on the basis of application of method of cluster analysis. The given description of the distinguished groups of administrative-territorial units of the Donetsk region is for similarities of development of investment activity. Found out the basic problems of development of investment activity in a region and possible ways of their decision. Certain influence of investment activity on development of the Donetsk region.
Socio-Geographic Analysis of Investment Activity in Donetsk Region
Keywords: інвестиції; капітальні інвестиції; інвестиції в основний капітал; прямі іноземні інвестиції; інвестиційна діяльність; investments; capital investments; investments in the fixed assets; direct foreign investments; investment activity