Теоретична фонетика французької мови: програма нормативної навчальної дисципліни - Хірочинська, Ольга Іванівна; Khirochynska, Olha I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є фонетична будова мови, як мікросистеми у загальній системі французької мови. Курс теоретичної фонетики складає органічну єдність із курсом практичної фонетики. Разом з тим теоретична фонетика відрізняється від практичної (емпіричної, нормативної) тим, що не задовольняється простим описом фонетичної будови мови, а має на меті пізнання її суті, тобто йде далі від емпіричного засвоєння об’єкта до з’ясування його внутрішнього змісту.
Робоча програма навчальної дисципліни “Теоретична фонетика французької мови” призначена для студентів ІV курсу французького відділення факультету іноземної філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: теоретична фонетика; система звуків