Генеза українського дієприкметника причмелений - Жуйкова, Маргарита Василівна; Zhujkova, Marharyta V. (Wyd. Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2008)
У статті реконструюється первісна семантика питомих українських дієприкметників чмелений, причмелений, зачмелений та дієслова чмелити, не зафіксованого в лексикографічних джерелах, а також обгрунтовується оригінальна версія відфразеологічного походження дієслова чмелити.