Психопрофілактика та корекція інтернет-адикцій - Коць, Михайло Онисимович; Kots, Mykhailo O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою викладання навчальної дисципліни є вивчення діяльності людини в інтернет-середовищі; наслідки цієї діяльності на рівні особистості – особливості мотивації користувачів, структуру їхньої Я-концепції, специфіку ціннісних орієнтацій, виникнення тих або інших варіантів поведінкової залежності; інтернет-комунікацію як новий засіб традиційних соціальних практик – як ЗМІ, як засіб освіти чи психотерапевтичної допомоги та розробка на цій підставі рекомендацій щодо її корекції. Основними завданнями вивчення дисципліни “Психопрофілактика та корекція інтернет-адикцій” є: - теоретичне вивчення проблеми інтернет-залежності; - озброєння майбутніх фахівців знаннями методики діагностики інтернет-залежності орієнтації; - оволодіння практичними навичками проведення консультативної та корекційної роботи.
Keywords: інтернет-адикції; чинники девіантної поведінки в інтернеті