Психологія депривації - Гошовський, Ярослав Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент (ОК) «Психологія депривації» спрямований на вивчення психологічних особливостей людини в умовах різновидових обмежень розвитку. Ключове поняття «депривація» означає обмеження або позбавлення можливостей задоволення життєво важливих потреб, тобто це позначення такого психічного стану, який виникає в результаті ускладнених екзистенційних обставин і ситуацій, унаслідок чого людина позбавляється реальної можливості для задоволення базових психічних потреб достатньою мірою та впродовж певного часу.
Keywords: депривація, матеріальна, сенсорна, харчова, матеріальна