Досвід організації профільного навчання за спортивним напрямом (профіль – туризм) - Гнітецька, Тетяна Володимирівна; Войтович, І.; Gnіtets'ka, T.; Vojtovich, I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Незважаючи на значну увагу науковців до проблеми профільного навчання старшокласників питання організації навчання за спортивним напрямом різних профілів залишається недостатньо вивченим. Завдання дослідження – проаналізувати й узагальнити досвід організації профільного навчання старшокласників за спортивним напрямом за профілем “Туризм”. Методи дослідження – аналіз літературних та документальних джерел; опитування; теоретичне моделювання, педагогічний експеримент. Під час організації профільного навчання старшокласників за спортивним напрямом за профілем “Туризм” може бути корисним досвід роботи таких вітчизняних закладів, як Чернігівська ЗОШ № 14, Луцька ЗОШ І–ІІ ступенів – колегіум № 11, Волинський ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Староконстянтинівська ЗОШ № 3 “Школа сприяння здоров’я”, Лисичанська ЗОШ № 14 та Кремінська ЗОШ № 4; із зарубіжних – Російської Федерації – середня школа № 3 м. Пскова та ЗОШ № 9 м. Єкатеринбурга (Свердловська). Despite the considerable attention of scientists to the problem of profile training of senior pupils the question of organization of training in accordance with sports direction of different profiles remains poorly investigated. The objective of the research was to analyze and to summarize the experience of profile training of senior pupils belonging to such a profile of sports direction as “Tourism”. The following methods of the research were used: the analysis of literary and documentary sources, survey, theoretical modeling, pedagogical experiment. In the organization of school education of senior pupils belonging to profile of sports direction “Tourism” may be useful the experience of the following domestic institutions: Chernihiv secondary school № 14, Lutsk secondary school of І–ІІ levels, Collegium № 11, Volyn Lyceum with Strenthened Military and Athletic Training, Starokonstantyniv secondary school № 3 School for Health”, Lysychansk secondary school № 14 and Kremen secondary school № 4; of the foreign ones – Russian Federation – secondary school №3 in Pskov and secondary school № 9 in Ekaterinburg (Sverdlovsk).
Experience of Organization of Profile Training According to Sports Direction (“Tourism”)
Keywords: профільне навчання старшокласників; спортивний напрямок; досвід роботи; профіль “Туризм”; profile training of senior pupils; sports direction; experience of work; profile “Tourism”