Англійська та американська дитяча література: робоча програма нормативної дисципліни - Яцишин, Наталія Пилипівна; Yatsyshyn, Nataliia P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом курсу є англійська та американська дитяча література з усіма її особливостями та характеристиками. Програма передбачає закріплення знань та навичок з дисципліни «Англійська та американська дитяча література», набутих студентами на основі попередніх навчальних курсів, застосування на належному рівні знань в практиці викладання англійської мови; розвиток професійної майстерності поряд з удосконаленням вміння усно та на письмі висловлюватись іноземною мовою. Мета курсу “Англійська та американська дитяча література”: розкрити специфіку і закономірності розвитку дитячої літератури в контексті світового літературного процесу, визначити жанрові та художні особливості творчості дитячих письменників і творів, що увійшли до кола дитячого читання, допомогти майбутнім вчителям оволодіти навичками організації дитячого читання; ознайомити студентів з історією та тенденціями розвитку дитячої англійської та американської літератури; виникненням та розвитком літературних жанрів, біографіями відомих поетів, драматургів та письменників Англії та США, використовуючи матеріал для читання у вигляді оригінальних творів та хрестоматійних текстів авторів, які писали для дітей; дати студентам необхідну суму знань, що теоретично узагальнює й систематизує відомості про дитячу літературу Англії та Америки; дати методичні рекомендації щодо використання літературного автентичного твору в якості основи навчання іноземної мови у початковій ланці (даному випадку розуміємо використання казки), що в методичному плані допомагає стимулювати творчі здібності дітей, розвивати уяву, слугує сильним мотиваційним фактором для розвитку як усного так і писемного мовлення.
Програма навчальної дисципліни «Англійська та американська дитяча література» підготовки бакалаврів, галузі знань 0101 Педагогічна освіта, спеціальності Початкова освіта, для студентів ІІІ курсу педагогічного факультету денної форми навчання.
Keywords: специфіка і закономірність розвитку дитячої літератури; особливості творчості дитячих письменників; історія та тенденції розвитку дитячої англійської та американської літератури