Нейроанатомія та органи чуття - Пикалюк, Василь Степанович; Антонюк, Ольга Петрівна; Романюк, Альона Павлівна; Шварц, Людмила Олексіївна; Бранюк, Сергій Вікторович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Навчальний посібник Нейроанатомія та органи чуття охоплює фундаментальні анатомо-фізіологічні основи будови, функцій та розвитку нервової системи та органів чуття. Видання містить структурований опис центральної та периферичної нервової системи, аналізаторів, черепних і спинномозкових нервів, вегетативної іннервації, а також ембріогенезу нервової тканини та органів чуття. Значну увагу приділено клінічним аспектам неврологічної патології, методам діагностики, природженим аномаліям розвитку, латинській термінології відповідно до Міжнародної анатомічної номенклатури. Посібник містить ілюстративні матеріали, а також базується на сучасних наукових джерелах і власних педагогічних напрацюваннях авторів. Автори сподіваються, що навчальний посібник буде корисним для здобувачів освіти закладів вищої медичної та біологічної освіти, лікарівінтернів, магістрів медицини, біології та медико-біологічних наукових працівників, а також фахівців біомедичного профілю.
Keywords: нейрон; органи чуття; нерви; периферична нервова та центральна нервова системи; 611.8(075.8) Н46