"Ясній пам'яті товариша...": Леся Українка в спогадах і оцінках Оксани та Івана Сташенків - Сташенко, Надія; Stashenko, Nadiia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано спогади сучасників, у яких увиразнено життєві риси славетної особистості – Лесі Українки, її родинне та літературне оточення, акцентовано на особливостях творчості.The memories of contemporaries concerning the outstanding features of Lesia Ukrainka’s life, her family and literary connections, focused on the characteristics of creativity are analyzed in the article.
«To Clear Memory of Comrade...»: Lesia Ukrainka in the Memories and Assessments of Oksana and Ivan Steshenko
Keywords: життєвий портрет Лесі Українки; «Плеяда»; творчий доробок письменниці; life portrait of Lesia Ukrainka; «Pleiada»; creative legacy of the authoress