Економічна теорія : робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Геліч, Наталія Вадимівна; Helich, Natalia V. (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Програма навчальної дисципліни “Економічна теорія” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів неекономічних напрямів підготовки. Предметом дисципліни є вивчення основних економічних категорій, економічних законів, принципів функціонування економічних систем, економічних відносин, господарського механізму та дій людей, спрямованих на ефективне господарювання в умовах обмежених економічних і природних ресурсів; особливості ринкових перетворень економіки України; сучасні процеси глобалізації економічного життя людства.
Робоча програма навчальної дисципліни «Економічна теорія» для студентів 3, 4 курсів за напрямами підготовки: 6.020303 - Філологія (Мова та література (англійська, німецька, французька), Прикладна лінгвістика, 6.080100 – Математика, 6.080201 – Інформатика, 6.020301 – Філософія, 6.020101 – Культурологія, 6.030101 – Соціологія.
Keywords: економічні категорії; economic categories; економічні закони, принципи; economic laws, principles; економічні відносини; economic relations