Роль ціноутворення в регулюванні прибутковості підприємств в умовах антикризового управління - Маркус, Ольга Віталіївна; Markus, Olha V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Досліджено залежність прибутковості підприємств від ціноутворення. Для підтримки власної прибутковості, в умовах антикризового управління, компанії стикаються із низкою факторів внутрішнього та зовнішнього середовища, подолання негативного впливу яких – і є основним завданням ефективно-сформованого ціноутворення. Розглянуто два основні етапи в ціноутворенні та обґрунтовано вплив величини фінансового циклу і дебіторської заборгованості на порядок, строки та абсолютні величини формування доходів суб'єкта господарювання. The dependence of the business profitability of pricing. To maintain its profitability, in terms of crisis management, the company faced a number of factors, internal and external environment, overcoming the negative impact of which - is the main task effectively-shaped pricing. Two basic steps in pricing and reasonable influence of the financial cycle and accounts receivable procedures, deadlines and the absolute values of income-generating enterprises.
The role in the regulation of pricing profitability of enterprises in terms of crisis management
Keywords: ціноутворення; базова ціна; оптова ціна; відпускна ціна; етапи ціноутворення; фінансові механізми стимулювання збуту; грошові розрахунки; дебіторська заборгованість; pricing; profit; price; base price; wholesale price; sale price; discount; mark-up; the stages of pricing; financial problems; financial arrangements of the promotion; the financial cycle