Національно-ментальний потенціал пісенної творчості Володимира Івасюка: проблема музично-поетичної семантики - Голощук, Олександр Олександрович; Кириченко, Інна Олександрівна (Рівненський державний гуманітарний університет, 2019)
Проаналізовано національно-ментальний потенціал пісенної творчості В. Івасюка та визначено його музично-поетичну семантику на прикладі вибраних творів. Задля досягнення задекларованої мети обґрунтовано поняття «національно-ментальний потенціал», окреслено головні риси пісенної творчості В. Івасюка крізь призму вказаного поняття. У результаті стверджується, що у піснях В. Івасюка на власні вірші кордоцентризм як національно-ментальна риса проявляється у зв’язку з такими семантичними сферами, як пісенність, кохання, жінка-мадонна і природа рідного краю. Вони інтерпретовані у музично-поетичних текстах багатьох творів та проаналізовані на прикладі пісень
Keywords: пісенна творчість Володимира Івасюка; song work of Volodymyr Ivasyuk; українська національна ментальність; Ukrainian national mentality; пісня; song; лірика; lyrics; кордоцентризм; cordocentrism; 784.3(477.8)