Проблеми реалізації екологічної політики в містах України - Фесюк, Василь Олександрович; Мороз, Ірина Анатоліївна; Fesiuk, Vasyl O.; Moroz, Iryna A. (Всеукраїнська спілка вчених-економістів, 2015)
Екологічна політика в регіонах та містах України буде тоді ефективною, коли при її формуванні та здійсненні послідовно і до кінця буде витриманий критерій реальності. Тобто, екологічна політика має базуватись на об'єктивній оцінці місця екологічних благ в ієрархії суспільних пріоритетів та реальних можливостей її ресурсного забезпечення. Як показує досвід, між законодавчо-нормативним забезпеченням екологічної політики і її практичною реалізацією зберігається ще досить велика дистанція. А тому об’єктивна оцінка ефективності екологічної політики залишає бажати кращого, про що свідчить наприклад, практично відсутність повністю профінансованих та “доведених до кінця” екологічних проектів у досліджуваних нами містах.
Keywords: екологічна політика; тактика природоохоронних дій