Волинські сільськогосподарські журнали початку ХХ ст. - Мілясевич, Ірина; Milyasevych, Iryna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Висвітлено історію сільськогосподарських журналів Волині початку ХХ ст., схарактеризовано їх жанрово-типологічний склад, функціональні особливості, тематичний діапазон публікацій, а також зазначено місце зберігання. Стаття написана на основі суцільного перегляду повних комплектів волинських періодичних видань, використання архівних документів та раритетних джерел.The history of Volyn agricultural periodicals in the early twentieth century is highlighted. The periodicals are characterized by their genre and typological structure, functional peculiarities and thematic range of publications; the places of storage are specified. Journals and bulletens «Izvestija Lutskogo obshestva sel’skogo hozajstva» (Lutsk, 1907-1914), «Sel’sko- hozajstvennaja chronica Volynskoj gubernii» (Zhytomyr, 1910-1915), «Bulleten’ Volynskogo obshestva hmelevod- stva o sostojanii hmelevyh plantacij Volynskoj gubernii» (Zhytomyr, 1914-1915), «Listok hmelevoda» (Zhytomyr, 1911-1917) and «Golos pchelovoda» (Zhytomyr, 1913-1915) are analyzed.
Volyn’ Agricultural Journals of the Beginning of the XX Century
Keywords: періодичні видання; Волинь; сільськогосподарські журнали; історія; краєзнавство; periodicals; Volyn; agricultural magazines; history; local history