Практика в закладах освіти (виробнича) - Гошовська, Дарія Тарасівна; Hoshovska, Dariia T. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
За результатами практики студенти будуть компетентними у таких питаннях: знати: основні етапи проведення психологічного дослідження; методи дослідження у відповідності з розробленими критеріями, індивідуальнопсихологічними особливостями та віком досліджуваного; методологічні, теоретичні та конкретно-методичні принципи побудови психодіагностичного інструментарію і формулювання психодіагностичних узагальнень і висновків; особливості розвитку особистості на кожному віковому етапі; основні методики дослідження психічних процесів та міжособистісних стосунків. Вміти: складати план дослідження, вибирати методи та необхідні методики дослідження; висувати гіпотези дослідження, складати прогнози та рекомендації на основі результатів дослідження; враховувати вікові та індивідуальні особливості дітей при проведенні дослідження; диференціювати проблеми, пов’язані з навчанням, вихованням чи розвитком; вибирати правильні виховні впливи та корекційні заняття при роботі з такими учнями; оформляти результати психологічного консиліуму та складати рекомендації для вчителів, класних керівників, батьків.
Keywords: практика; заклади освіти; рекомендації; дослідження