До питання про перебування поляків на Волині в першій половині ХХ століття - Яцечко, Тетяна Володимирівна; Yatsechko T. V.; Голось Міхал; Golos' M. (My University, 2008)
З давніх віків Волинь як територія, яка знаходилась на кордоні західного і східного світів була специфічним регіоном. Поєднання традицій різних культур - все це різнить цей край від іншої частини України. Хоч Волинь і захід України, але деякий час певна її частина традиційно розвивалася під впливом Російської імперії і православного світогляду.
Яцечко-Блаженко Тетяна Володимирівна - ст. викл. кафедри археології, давньої та середньовічної історії України Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: поляки; Волинь; Польща