Художній музей як соціокультурний феномен: еволюція, місія, перспективи - Надольська, Валентина Василівна (ПП «Волинська друкарня», 2023)
У статті прослідковуються процеси становлення і розвитку художнього музею як соціокультурного інституту в Європі та Україні (VIII ст. до н. е. – поч. ХХІ ст.); розкривається еволюція його завдань і функцій, типів і видів; аналізуються виклики, перед якими стоять сучасні художні музеї.
Keywords: художні колекції; художній музей; музейна справа; твори мистецтва; культура; Європа; Україна; експозиція; колекціонування; 73/76:069