Філософське розуміння“влади розуму” в теоретичній спадщині Б. Паскаля - Василенко, Ю. Т.; Сільвестрова, О. Ю.; Vasylenko, Yu. T.; Silvestrova, O. Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті зроблено спробу охарактеризувати проблему людини з позиції суперечності розуму та волі, розу -міння і почуття у філософії Б. Паскаля. Звернено увагу на те, як мислитель висвітлює проблеми не лише пізнання, але й моралі та соціального оточення. In this article an attempt to characterize and describe the problem of a man from the point of view of contradiction of mind and will, understanding and sense in the sphere of B.Pascal’s philosophy was made. The attention of the thinker was paid to the problem of cognition, moral and social environment.
The Philosophical Understanding of “Power of Mind” in the
Keywords: раціоналізм; ірраціоналізм; істина; розум; віра; серце; протиріччя; теорія; rationalism; irrationalism; truth; mind; faith; heart; contradiction; theory