Психологія абілітації та паліативна психологія - Кордунова, Наталія Олександрівна (My University, 2022)
Одним із наслідків ускладнення соціальних, екологічних, економічних, політичних та інших ситуацій, процесу швидкої зміни суспільства є бурхливе зростання кількості та різноманітності порушень психофізичного розвитку зростаючої особистості. Для того, щоб оцінювати рівень різноманітності захворювань, попередження виникнення незворотніх дефектів кожен фахівець має володіти необхідними компонентами про медико-психологічні й соціально-педагогічні компенсаторні механізми, які спрямовані на відновлення повноцінного соціального функціонування людини. Метою ОК є підготовка здобувачів освіти до практичної роботи з людьми з порушеннями психофізичного розвитку. Завдання ОК – формування вмінь у здобувачів освіти планувати та здійснювати абілітаційні та реабілітаційні заходи з людьми з обмеженими можливостями.
Keywords: система корекційно-абілітаційної роботи; психологія людини з обмеженими можливостями