Застосування методів нормування показників та нечіткої логіки при оцінці рівня еколого-безпечного природокористування - Павлов, Костянтин Володимирович; Федина, Катерина; Pavlov, Kostiantyn V.; Fedyna, Kateryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Обмеженість природних ресурсів, їх безконтрольне залучення і використання, екологічні конфлікти привертають увагу академічної та політичної спільноти до проблем забезпечення екологічно безпечного природокористування. Концепція екологічно безпечного природокористування підкреслює необхідність інтеграції економічних та екологічних аспектів розвитку суспільства, що є важливим чинником економічного зростання без тиску на природні багатства. Досягнення сталого розвитку України та її регіонів, особливо в сучасних умовах реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, залежить від управління екологічною безпекою та процесами природокористування. Недостатня дієвість механізмів екологічно безпечного використання природних умов і ресурсів обумовлює потребу наукового обґрунтування напрямків удосконалення їх організаційно-економічного забезпечення на рівні країни, регіонів.
Keywords: природокористування; метод нормування