Міжнародна трудова міграція в Чеській Республіці - Пелех, Оксана Богданівна; Юськів, Богдан Миколайович; Pelekh, Oksana B.; Yuskiv, Bohdan M. (My University, 2007)
Монографія присвячена проблемам міжнародної трудової міграції в Чеській Республіці напередодні її вступу в ЄС. Розглядаються етапи і закономірності міжнародної міграції та міжнародної трудової міграції зокрема, аналізується взаємозв'язок міграції з економікою країни, оцінюються чинники впливу на міграційні процеси, дається характеристика особливостей державного регулювання міграцією на виконання вимог ЄС щодо вступу та з урахуванням непростої економічної і складної демографічної ситуації в Чеській Республіці. Дослідження може прислужитися викладачам, науковцям, політикам, аспірантам, студентам, усім, хто цікавиться проблемами міжнародної трудової міграції.
Keywords: міжнародна трудова міграція; міграційні теорії; трудові мігранти; ринок праці; державне регулювання міграційних процесів; інформаційне забезпечення міграційних процесів; коефіцієнт міграційного тиску на ринок праці