Теоретичний курс другої іноземної мови (німецької): робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Галицька, Олена Богуславівна; Halytska, Olena B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є проблеми мовних змін, періодизація історії мови, доісторичний, давньо-, середньо-, ранньоверхньонімецький та сучасний етапи розвитку німецької мови; проблеми класифікації частин мови, граматичні явища слова, речення і тексту; лексичний склад німецької мови, проблеми фразеології, соціолінгвістичні та функціональні аспекти стратифікації німецького словникового складу мови, словотвір, слово та його значення, проблеми лексикографії; стилі сучасної німецької мови, стилістичні фігури, лексичний склад, морфологія, фонетика в аспекті стилістики, стилістичний синтаксис і графостилістичні засоби.
Робоча програма навчальної дисципліни "Теоретичний курс другої іноземної мови (німецької)" для студентів галузі знань 0203 Гуманітарні науки, за напрямом підготовки 6.020303 Філологія «Мова і література (англійська)» (на базі диплома молодшого спеціаліста)
Keywords: історія німецької мови; форми німецької мови