Концептуальні засади смарт-спеціалізації розвитку регіонів України - Кльоба, Руслан (Вежа-Друк, 2023)
Україна, як країна з багатогранним потенціалом, постійно шукає ефективні стратегії для сталого розвитку своїх регіонів. Однією з перспективних концепцій є смарт-спеціалізація - стратегія, яка спрямована на розбудову конкурентних переваг регіонів шляхом спрямування їх ресурсів, потенціалу та інновацій на обмежений набір пріоритетних галузей. В цій статті ми розглянемо концептуальні засади смарт-спеціалізації розвитку регіонів України та їх значення для сталого економічного зростання країни. Україна має великий потенціал для впровадження смарт-спеціалізації та розвитку регіонів на основі їхніх конкурентних переваг. Здійснення концептуальних засад смарт-спеціалізації допоможе реалізувати цей потенціал, забезпечити стале економічне зростання, підвищення якості життя населення та створення нових можливостей для розвитку країни в цілому.
Keywords: смарт-спеціалізація; стратегія сталого розвитку регіону; технологічний розвиток; стале економічне зростання; 338.45:330.341.1(477)