Місце філософії в осмисленні сутності педагогічної діяльності - Возняк, Сергій; Voznyak, Serhij (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2017)
Розглянуто проблеми співвідношення філософського та педагогічного знання у вирішенні питань організації сучасної педагогічної діяльності. Висновується, що адекватне розкриття проблем сучасної освіти є неможливим поза серйозним філософським розглядом. Простежено різні форми взаємодії філософів і педагогів та спробувано розмежувати їх функції.
The Place of Philosophy in Understanding the Essence of Pedagogical Activity
Keywords: філософія,; philosophy,; освіта,; education,; педагогічна діяльність,; pedagogical activity,; дисциплінаризація науки,; discipline of science; 117.141.7:378