Танатологічний компонент атанасії у світоглядній картині міфології та релігії: компаративний аналіз - Распопов, Євген; Raspopov, Yevgen (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
На основі компаративного аналізу проаналізовано особливості імортологічного аспекту віри в безсмертя на рівні міфології та релігії як двох історичних типів світогляду. Показано, що в основі міфології лежить чуттєво-надчуттєвий світ образів та символів, у яких наявні компоненти вічного життя. Релігійний світогляд позиціонує себе лише в межах віри, що є результатом містичного одкровення, в якому містяться умови, виконуючи які, людина прагне здобути безсмертя, однак лише в потойбічному світі.

On the basis of comparative analysis analyzed features immortology aspect of belief in immortality on the level of mythology and religion as two types of historical outlook. It is shown that the basis of mythology lies sensually - supersensible world of images and symbols , which are the components of eternal life. Religious worldview positions itself exclusively within the faith, which is the result of mystical revelation , which contains the conditions under which a person seeks to achieve immortality, but only in the afterlife.
The thanatological component of athanasia in the ideological picture of mythology and religion: comparative analysis
Keywords: міфологія; безсмертя; релігійний світогляд; танатос; атанасія