Польська державна поліція Західної Волині (1919–1926 рр.) у світлі опублікованих джерел, спогадів та періодики - Разиграєв, Олег Володимирович; Razygraev, O. V. (My University, 2011)
У статті здійснено огляд та систематизовано основні опубліковані джерела, спогади та міжвоєнну періодику з проблематики історії становлення, організації та діяльності польської державної поліції в Західній Волині. Акцентується увага на видовій характеристиці зазначених джерел та їх інформаційній насиченості. The article discusses and systemizes the main published sources, memoirs, and interwar periodicals dealing with the history of formation, organization, and activity of the Polish state police in Western Volyn. The mentioned sources' specific characteristics and their informative intension are emphasized.
Разиграєв Олег Володимирович - канд. іст. наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: джерела; Західна Волинь; поліція; преса; спогади; sources; Western Volyn; police; press; memoirs