Гендерно-орієнтовані стратегії і практика сучасного українського художнього перекладу - Дячук, Л. С.; Diachuk, L. S. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено аналізу стратегій, які використовують перекладачі для перекладу французьких «жіночих» романів. Наведені приклади засвідчують, що перекладачі вдаються і до інтенсифікації, і до нівелювання гендерних позицій оригіналів. This article examines the strategies used by translators for translation of French «women’s» novels. These examples show that the translators resort as to intensify and to leveling the gender position of originals.
Gender-Oriented Strategies and Practice of Modern Ukrainian Literary Translation
Keywords: гендерно орієнтовані стратегії перекладу; gender-oriented strategies of translation; фемінізація перекладу; feminization of translation; маскулінізація перекладу; masculinization of translation