Формування культури спілкування молодших школярів на уроках української мови - Павлович, Софія Олексіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі теоретично обгрунтовано та експериментально перевірено методику формування культури спілкування молодших школярів на уроках української мови; проаналізовано наукову літературу з досліджуваної проблеми з метою визначення сутності цієї проблеми та з’ясування теоретичних засад дослідження; розкрито зміст поняття «культура спілкування»; виявлено стан сформованості культури спілкування молодших школярів на уроках української мови; розроблено і впроваджено в шкільну практику систему вправ і завдань, що сприяє формуванню культури спілкування молодших школярів на уроках української мови, яка може використовуватися для створення методичних посібників, практичних занять із методики викладання української мови, теорії і практики розвитку мовлення.
Keywords: мова; мовлення; мовленнєвий етикет; культура спілкування