Порівняльно-правове дослідження порядку призначення суддів судів загальної юрисдикції - Кравчук, Володимир Миколайович; Kravchuk, Volodymyr M. (Ужгородський національний університет, 2013)
У статті аналізується вітчизняне та зарубіжне законодавство про судоустрій і статус суддів. Узагальнено наукові підходи до розуміння категорії «суддівський корпус» в конституційному праві України та зарубіжних країн. Автор акцентує увагу на процедурі призначення суддів на посади.

The domestic and foreign legislation about justice and status of judges is analysed in the article. The scientific approaches to understanding of category «judge corps» in a constitutional law of Ukraine and foreign countries are generalized. An author accents the attention on procedure of judges setting on positions.
The comparative legal research of order of judges’ setting of general jurisdict ion courts
Keywords: правовий статус; правовий статус судді; суд; суддівський корпус; суддя; legal status; legal status of judge; court; judge corps; judge