Референтно спеціалізовані дієслівні предикати у світлі теорії відмінкової граматики - Назарчук, Р. З.; Nazarchuk, R. Z. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті здійснено спробу окреслити еволюцію понять відмінкової граматики і запропоновано можливість застосування її теоретичних засад до аналізу референтно спеціалізованих дієслів. The article presents an attempt to outline the evolution of the notions of case grammar and suggests a possibility to apply its theoretical foundations to the analysis of referentially specialized verbs.
Referentially Specialized Predicates in the Framework of the Case Grammar Theory
Keywords: предикатно-аргументна структура; семантична роль; означуваний учасник; референтно спеціалізовані дієслова; predicate-argument structure; semantic role; defining participant; referentially specialized verbs