Мова віщих знаків у стилі Лесі Українки та Ліни Костенко - Кошелюк (Бідюк), Олена Василівна; Kosheliuk (Bidiuk), O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Стаття присвячена спробі дослідження особливостей символічної мови віщувань у творчості Лесі Українки та Ліни Костенко. Авторка намагалась розкодувати віщі знаки-символи, з’ясувати їх значення та характерні риси, використовуючи метод психоаналізу. The article is devoted to trying investigate the particularities of the symbol language of predictions in literary works of Lesia Ukrainka and Lina Kostenko. The author wants to find out the prophetic sign-symbols, their importance and main features according to the psychoanalytical method.
The Language Of Prophetic Signs In Style Of Lesia Ukrainka And Lina Kostenko
Keywords: психоаналіз; колективне несвідоме; архетип; символ; psychoanalysis; collective unconscious; archetype; symbol