Інформаційна складова нормативно-правового забезпечення співпраці країн СНД - Тихомирова, Євгенія Борисівна; Tykhomyrova, E. B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Актуальність дослідження обумовлена, по-перше, інтенсивним розвитком єврорегіонів на східних кордонах України, яке потребує нормативно-правове забезпечення у сфері інформаційної взаємодії. Ми погоджуємося з думкою дослідників, що підкреслюють – «інформаційне забезпечення і його належне регулювання правом є передумовою успішного розвитку інтеграційних процесів країн СНД, їх зближення на взаємовигідній основі» [1, 5]. По-друге, з країнами СНД Україну пов’язує багатовікове існування в рамках одної держави, що обумовило виникнення спільного інформаційно-культурного простору, яке потребує нормативно-правового регулювання не лише на рівне окремих держав і міждержавного співробітництва, але і в рамках Співдружності. Analyze the relevance of regulatory framework of cross-border cooperation of the CIS countries, the typology and characteristics of individual legal acts adopted in the framework of this cooperation. The author argues that the regulation of cross-border relations between Ukraine and the CIS countries should occur at several levels of law, in particular international, regional, local, an important factor in the success of cross-border cooperation is its successful positioning and informational support from different sides of the border.
Information component legal and regulatory support of cooperation countries CIS
Є.Б.Тихомирова, д.політ.н., проф., завідувач кафедри міжнародної інформації Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Україна, м.Луцьк)
Keywords: information support; legal and regulatory support; positioning of cross-border cooperation; the CIS; Ukraine