Екологічні проблеми сучасності та їх оцінка з точки зору студентської молоді - Сологор, Катерина Андріївна; Демчук, Володимир Васильович; Крюков, Віталій Лукіч; Solohor, Kateryna A.; Demchuk, Volodymyr V.; Kriukov, Vitalii L. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Зараз світогляд молодої людини формується у полі складних та взаємопов’язаних протиріч розвитку людської цивілізації, серед яких важливе місце займає екологічна проблематика. За спеціально підготовленою нами анкетою було досліджено ставлення студентів молодших курсів хімічного факультету Волинського національного університету імені Лесі Українки, які навчаються за двома спеціальностями: хімія та екологія, до екологічних проблем сучасності і визначено оцінку ними екологічного стану України та своєї місцевості. Виявилося, що більшість респондентів хвилюють питання екології, але є значні розбіжності в їх оцінці з точки зору студентської молоді. В наше время мировоззрение молодого человека формируется в поле сложных и взаимно связанных противоречий развития людской цивилизации, среди которых важное место занимает экологическая проблематика. С помощью специально подготовленной нами анкеты было исследовано отношение к экологическим проблемам современности студентов младших курсов химического факультета Волынского национального университета имени Леси Украинки, которые обучаются по двум специальностям: химия и экология, а также определена оценка студентами экологического состояния Украины и своей местности. Установлено, что большинство респондентов волнуют вопросы экологии, но есть значительные расхождения в их оценке с точки зрения студенческой молодёжи. The outlook of a young man is formed today in the field of complex and interconnected contradictions in the evolution of human being. Among others, ecological problematics occupies an important place. Attitude of first-grade students in the Department of Chemistry of Lesya Ukrainka Volyn National University to modern ecological problems was studied using questionnaire methods. Student appreciation of the ecological situation of Ukraine and local areas was determined. It appears that most respondents are worried by ecological problems although significant variations in opinions are observed among students.
Экологические проблемы современности и их оценка с точки зрения студенческой молодёжи
Modern Ecological Problems and Their Appreciation Among Student Youth
Keywords: екологічні терміни; анкетування; екологічна культура; экологические термины; экологическая культура; анкетирование; ecological terms; questionnaire; ecological culture