Патопсихологія - Мельник, Антоній Петрович; Магдисюк, Людмила Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Посібник до курсу «Патопсихологія» створений з метою сприяння вивченню системи психологічних знань про структуру порушень психічної діяльності особистості та закономірності її розпаду в співставленні з нормою. Основними завданнями курсу «Патопсихологія» є: ознайомлення здобувачів з порушеннями пізнавальної діяльності, патопсихологією особистості; систематизація основних теоретичних понять та категорій дисципліни; розвиток вміння робити психологічний аналіз складних ситуацій взаємодії з особами, які мають відхилення у психічному розвитку; вивчення питання про співвідношення розвитку і розпаду психіки; навчання діагностичних підходів у патопсихології і психіатрії; засвоєння даних про стан особистості з психічними відхиленнями, її пізнавальної діяльності, емоційно-вольової сфери, особистості в цілому
Keywords: патопсихологія як наука; методи дослідження порушень психічних процесів; порушення пізнавальних психічних процесів; порушення емоцій; порушення волі; порушення інтелекту; методики діагностики психічного здоров’я; 159.97(072)